Prepady

Pravidlá nočných prepadov 25. zboru Vodopád

______________

MAX 5-6 prepadlíkov

______________

Všetky pravidlá sú na skautskú česť! Dôverujeme si.

Táto verzia sa nám zdá najvyváženejšia pre obe strany – obrancov aj útočníkov. Hra začína o 22:00 a končí o 7:00 z pravidla sa stráži 2h(výmena stráže) v prípade vĺčat občas 1 hodinu. Obrancovia môžu svietiť, ale sami viete, že je to nevýhoda pre nich samých. Stráže sa vždy snažím poučiť aby nestáli “vedľa” vlajky ale nie vždy to pochopia tak vtedy skuste počkať na vhodný moment ked pojdu niečo kontrolovať a podobne. Koristná vlajka je prevesená v spodnej časti stožiara – netreba ju nijak odopínať ani sťahovať. Životom prepadlíka je šatka, ktorú musí mať pripevnenú na ramene tak, aby sa dala ľahko vytiahnuť/strhnúť. Keď mu ju obrancovia vezmú, hra preňho skončila a nemôžu ďalej pomáhať svojim spoločníkom. Môže sa vrátiť do svojho prístrešku alebo prespať v našom spoločáku. Ak sa vám podarí ukoristiť vlajku, obrancovia vás môžu hľadať až do 7:00 rána kdekoľvek. 

Či uspejete alebo nie, príďte ráno o 7:15 na náš slávnostný nástup. Hodnota našej vlajky v porovnaní so životom prepadlíkov závisí od ich počtu a veku – no určite má väčšiu hodnotu ako jeden život prepadlíka a menšiu ako 4 životy dokopy. To znamená – keď ukradnete vlajku a my vám chytíme jedného, ste vo výhode a máte právo si pýtať ešte aj nejaké menšie výkupné. Keď vám však my chytíme štyroch (hoci máte vlajku), sme vo výhode my. Výkupné na oboch stranách môže byť veľmi kreatívne, no ak ide o čas, zdržíme vás (alebo vy nás) nanajvýš do obeda. Tak počítajte s tým, že možno nebudete môcť opustiť tábor hneď po ráne.

Maximálny počet prepadlíkov je 6, za túto hranicu ani noha/osoba navyše. Ideálne je 5 možno 6. Prepadlíci nemôžu pri prepadávaní a utekaní používať bicykle ani iné dopravné a pohybové prostriedky, prepadáva sa na vlastných. Taktiež sa zakazuje lozit po stromoch a prosíme vyhýbaniu sa zbytočnej fyzickej konfrontácii, není treba vraziť rozbehnutý do skauta od ktoreho si raz tak veľký. Skúste použiť intelekt a nie fyzickú silu. Taktiež vlajka je jediná súčasť nočnej hry tak prosíme aby ste nebrali iné predmety pripadne nepoškodzovali vybavenie tábora a nebrali ani osoby z tábora :). Taktiež prosíme o rešpektovanie cestných predpisov ako sú napríklad zákazy vjazdu bez povolenia.

Ako sa dostať na táborisko:

Na nasledovnom linku nájdete bod v google mapách.

https://maps.app.goo.gl/4Agoyx44osyYUPTEA

Ak náhodou idete autom, poslednú časť cesty odporúčame absolvovať peši, nakoľko je na nej zákaz pre motorové vozidlá. Ale asi by ste autom aj tak nešli tak blízko ku táborisku odporúčam zaparkovať niekde dalej kde vás od nás dobehnú.

Ak niečo nie je jasné, pýtajte sa!

Kontakt na vodcu tábora:
Tomáš Masný
0948 898 704